-konsumpcję
-dekorację stołów: obrusy, świeże kwiaty, świeczniki, serwetki
-podstawową dekorację sali: dekorację tła za Parą Młodą, balony
-kawę i herbatę bez ograniczeń
-1/2 l. soku na osobę
-wodę z cytrusami w dzbankach bez ograniczeń
-apartamencik dla Pary Młodej na tę jedną noc
-(można zmieniać wszystko w naszych menu, zamieniać potrawy, a nawet ułożyć własny jadłospis)
-Przy weselu ponad 100 osób - poprawiny GRATIS ! Szampan - GRATIS !
Menu wersja I (koszt 150 zł/osobę)
Obiad:
-zupa: rosół z makaronem
-danie główne:
roladki schabowe z fasolką szparagową, kotlety schabowe , filety z piersi drobiowych faszerowane serem i
pieczarkami, pieczeń z karkówki, udka po diabelsku
-ziemniaki z wody, kopytka ziołowe
-bukiet surówek
-sos pieczeniowy
Dania zimne:
-sałatka po żydowsku
-sałatka prowansalska
-śledź po staropolsku
-mięsa pieczone
-jajko garnie (na sałatce jarzynowej)
-galaretki drobiowe
-terinki drobiowe w 3 smakach
-sałatka gyros
Dania gorące serwowane w trakcie wesela:
-zupa gulaszowa
-wiejska micha: golonki, pieczone udka kurczaka, żeberka i karkówka
-barszcz z pasztecikiem
Menu wersja II (koszt 160 zł/osobę)
Obiad:
- zupa: rosół z makaronem
- danie główne:
- kotlety schabowe, zawijasy drobiowe z serem i warzywami, pieczeń wieprzowa, roladki schabowe ze
szparagami, udka po diabelsku,
- ziemniaki pure, kluski śląskie
- bukiet surówek
- sos pieczeniowy , sos serowy
Dania zimne:
-sałatka jarzynowa
-śledź w oleju
-śledź po japońsku
-mięsa pieczone
-ozorek z kremem chrzanowym
-rolada z kaczki w maladze
-ryba po grecku
-sałatka grecka
-schab nadziewany w galarecie
Dania gorące:
-zupa gulaszowa
-pieczone szynki z tradycyjnym bigosem
-barszcz z pasztecikiem
Menu wersja III (koszt 170 zł/osobę)
Obiad:
-zupa :(jedna do wyboru)
-rosół z makaronem, krem brokułowy podany z grzankami
-danie główne:
-kotlety schabowe, zrazy wołowe, schabowe roladki ze szparagami , filet z kurczaka w sezamie, de volaje
-ziemniaki pure, kluski śląskie, ziemniaki oiekane
-bukiet surówek
-sos pieczeniowy , sos korniszonowy
Dania zimne:
-sałatka jarzynowa
-sałatka z wędzonym kurczakiem i ryżowym makaronem
-śledzie w 3 smakach
-rolada schabowa w galarecie
-mięsa pieczone własnego wyrobu
-szparagi zawijane w szynce
-rybne terinki
-sałatka meksykańska z kurczakiem chili
-wieprzowe galaretki
Dania gorące:
-ragou z indyka lub boeuf strogonow
-pieczone kurczaki w warzywnej ratatui
-barszcz z pasztecikiem lub żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem
Dania dodatkowe:
-stół wiejski ze swojskimi, własnymi wyrobami: (koszt 19 zł/osobę):
-Kiełbasy
-Szynki, polędwice
-Salcesony, pasztety
-Kaszanki i krupnioki
-Smalec, własne (w sezonie) ogórki kiszone, warzywa konserwowe
-Chleb wiejski
Dodatkowo dania ciepłe na stole wiejskim: bigos, żurek, pieczone żeberka, gołąbki (19 zł/osobę ). Jeśli wybiorą Państwo stół wiejski i dania ciepłe na stole wiejskim to cena będzie promocyjna - 35 zł/osobę.
-pieczony prosiak, pieczony dzik - cena zależna od wagi (około 1.000 - 1.200 zł)
-kaczki pieczone z jabłkami wg wagi
-udziec wieprzowy pieczony
-grillowane mięsa i szaszłyki
-stół rybny boczny: faszerowane ryby , sałatki z owocami morza, sushi - cena zależna od wybranego gatunku ryby
-deser lodowy (np. lody z musem owocowym, lody z owocami ) – 5 zł/osobę